2012. február 12., vasárnap

kicsit nagyobb pici királylány


Az volt a kérés, hogy amolyan hosszú lábú nyúlánk királylány legyen.
Öltöztetős, de nem kell nagyon nagy.
Drótos? nem drótos?Végül lebeszéltem Anikót a drótról, mert egy ekkora babának a karjában már nem működik olyan jól a pipatisztító, mert egyszerűen nincs annyi ereje, hogy megtartsa a körülötte lévő anyagot.
Meg aztán a gyerekeket az ilyen elbűvölő, felnőttek szemében rendkívül hasznos részletek nem is annyira fontosak.Mikor a lányom 3 éves volt, a Manófalva Waldorf oviba jártunk hetente egyszer kisoviba.
Rengeteg időt töltöttem el a gyönyörű babaházzal és annak babáival.
Tele volt apró részletekkel ez a ház: egészen apró kis csészék, teafőző, aprócska lábosok, alig 1cm hosszú picike fakanalak stb.
És ott voltak a gyönyörű babák. Nem, nem tökéletesek hanem meleg szívvel áthatottak. Sok apró részlet hímezve a ruhájukra, érezhető volt hogy nagyon sok törődést kaptak, mind a készítőtől, mind pedig a gyerekektől akik játszottak vele. Azt gondolnánk, hogy egy ilyen babaházba aztán tényleg drótos baba kell, hogy le tudjon ülni vagy oda tudjon állni a tűzhelyhez.Az igazság azonban az, hogy erre a funkcióra igazából egy bábfilmesnek van szüksége, akinek a különböző beállított fázisokat kell lefotóznia. A gyerek nem így játszik. Nem állít be jeleneteket, hogy utána azt nézze mint egy állóképet, hanem a babák folyamatosan élnek és mozognak a keze között és lelki szemei előtt.
Ezért van az hogy akár egy fadarab is lehet királylány.
Ezek az életemben először látott babaházas waldorf babák is ilyenek voltak. Nem volt bennük drót. Lelkük viszont volt.Végül nem bírtam ki, mert ugye én is felnőtt volnék és a karjába végül tettem drótot. Remélem a lelke is belekerült. Kb 20cm. Gyapjúval van tömve, teljesen meztelenre vetkőztethető. 2 ruha készült hozzá, aprócska cipellőjét horgoltam. A haja fix, sőt a koronája is a fejéhez nőtt. :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails