2010. július 17., szombat

Mwanawa


Mwanawa egy afrikai lány név . jelentése: az első gyermek.  a forrás nem teljesen megbízható, de mindenképp szórakoztató. már vagy másfélórája keresek nevet ennek a babának. olyat akartam amit tipikusan feketebőrű kislányoknak szoktak adni. aztán ha már, akkor a jelentését is néztem. hát azt hittem egyszerűbb lesz,de teljesen elvesztem a nevek között. ez a Mwanawa a két w miatt tetszett meg. ez olyan nagyon afrikásan néz ki. gondolja ezt az amatőr magyar leány.
az amerikai névkereső oldal szerint ez kimondottan lány név. nos ha a facebookon rákeresel erre a névre...hát elég sok fiú fényképe is megjelenik:)  nem vagyok jártas az afrikai elnevezésekben, az is lehet, hogy az anyukájuk nevét is beillesztik a sajátjukba. ki tudja?..


ő az első fekete bőrű babám.
varrtam már ebből a sötétbarna testanyagból, de az egy indiai hercegnő baba volt, hosszú fekete egyenes hajjal, sok sok ékszerrel, flitteres ruhával. szóval más.
ez a zöld ruci nem lett az igazi. azóta is osztok szorzok tervezgetek valami csinosabbat. az anyagát és a színét imádom, de a szabás eléggé kis béna


Rosie Mwanawa (ez lesz a végső név) haja boucle fonalból lett horgolva. hihetetlenül hatásos, na de horgolni....hát az nem egyszerű mutatvány. minden kezdőt óva intek ettől a fonaltípustól. tulajdonképp vakon kell horgolni, mert a sok göndör gyapjúszáltól, egyáltalán nem látszanak a szemek. szép kihívás így az egyenletes szaporítás, mikor gyakorlatilag fogalmad sincs hova öltöttél :D


ha van olyan a rózsaszín plüss és az egyértelműen:) női név mellett még mindig bizonytalankodna a baba nemét illetően, na annak a kedvéért egy horgolt virágot is biggyesztettem Mwanawa remek hajába.
a lába talán egy kicsit hosszabb a kelleténél, de gondolhatjuk maszájnak és akkor stimmel.

2 megjegyzés:

  1. Hogy ez milyen cukorfalat baba lett!!!! Teljesen oda vagyok érte, és a nevéért is!:-))) Úgy megsimizném a kis göndör buksiját, éa rózsaszín plüss kifejezetten jól megy a bőrszínéhez!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, tüneményes a haja is :) én is szemezek ezzel a fonallal csak szőkében, bár én most készültem el életem első W. babájával.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails