2010. május 14., péntek

horgolt kendőcske

rendszeresen olvasom a mamami horgolós topikját, ahol nemrég valaki belinkelt egy picasa albumot telis tele csipkeszerű horgolásokkal. nem igazi csipkék, hanem olyan hálósak lyukasak csipkeszerűek. beléjük szerettem és folyton a hozzájuk tartozó rajzokat bújtam. japán leírás is volt hozzá, de az nekem kínai japán.
végül nem bírtam tovább ki kellett próbálnom. ilyenkor elkap valami indulat és nincs tervezgetés meg fonal beszerzés, azonnal keríteni kell valamit ami van otthon és nekiállni.
egész poncsókat, hosszú stólákat nem lenne türelmem ilyen aprólékos mintával végig csinálni. úgy álltam neki, hogy csak horgolok a mintából 2 sort, hogy kipróbáljam, aztán közben eszembe jutott, hogy egy gyerekre való fejkendő az épp annyi ami ezt a hirtelen feljött vágyat kielégíti. ráadásul a mi ovinkban kötelező a fejkendő ha kint vannak, elkél belőle egy-két csecse darab. egy rövidke gumival kötöttem össze a két sarkát, így ripsz ropsz felvehető.
ez a többszínű fonal szerintem nem volt jó választás, sokkal jobban mutatna egyszínűből, de azért így is nagyon szeretni való és naná  hogy azon töröm a fejem mi legyen a következő:D

1 megjegyzés:

  1. Szia! Megvan még ez az album Neked? Vagy ennek a kendőcskének a mintája? Szeretnék vmi hasonlót horgolni, ne csak sima pálcákból álljon, hanem legyen mintája is :D

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails