2011. október 15., szombat

A kiskondás


Az óvodában ahova a gyerekeim jártak (Iván még mindig), az a szokás, hogy nyárünnepen az elballagók szülei bábelőadással kedveskednek a gyerekeknek.  
Idén az én lányom is a ballagók között volt. Nagyon nagy öröm volt titkon összeállítani egy ilyen előadást, a mesébe nyakig elmerülni, titkait kifürkészni. Az eddig számomra teljesen jelentéktelen mese kinyílt és mára igazi kedvencemmé változott.
Ráadásul abban az örömben is részem lehetett, hogy én készíthettem a bábokat.
Sajnos az előadásról nagyon kevés fotó készült vagy nem jutott el hozzám. A bábokat múlt hétvégén fotóztam, amikor a mi családunk volt soros az ovi takarításában. Két porszívózás között készítettem pár képet a három főszereplőről akik az előadás óta az ovi előszobájában laknak. Sajnos a többi báb nem tudom merre lehet, pedig  a narancs és fehér selyemkendőből csomózott róka igazi kedvencem volt.

A bábok feje hasonló technikával készül mint a waldorf babáké, testük azonban selyemből van.
Sajnos nem volt időm a selymeket az előadás előtt beszegni, ezért látszik egy-egy képen hogy olyan kis szakadt. Azóta megtanultam szépen selymet szegni, remélem egyszer jut még idő, hogy ezeket a bábokat is illően befejezzem. Megérdemelnék.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails