2010. február 6., szombat

skatulyamanó

skatulya manó, mert belefér egy gyufás skatulyába. sőt abban lakik. a gyerekek imádják.
az ovis anyukákkal csináltunk a karácsonyi bazárra jópár darabot. gondoltam megosztom hogyan készül.

klasszikus kockáspapírra raktam a darabokat, hogy lehessen látni a méretet, de alapból az a lényeg, hogy a végeredmény beleférjen a gyufásdobozba.
A sárga test gyapjúfilcből van, a drót alap 2 pipatisztító(dohányboltban, trafikban kapható) darabból, amiből az egyik(a lábak) a vízszintes darabra van egyszer rátekerve,így alakul ki az emberke forma. A feje kártolt gyapjúból készül, épp úgy mint a Márton napi manónál.
A fejből alul visszamaradó gyapjúszöszöket ráetekerjük a drótvázra, így rögzül a feje, aztán a fejet bevonjuk testanyaggal(testszínű trikóanyag) Egyszerű téglalapot vágunk ki és szorosan a fejre simítva varrjuk össze.
A fej tetején, mint egy sísapkát, összehúzzuk az anyagot. Ne aggódjunk ha nem olyan szép, mert ez a része sapka alatt lesz majd.
kb ilyesmi háromszög a sapka a többi daranhoz viszonyítva. Ezt egy darabból szabjuk.

hátul összevarjuk, hogy egy kúp formát kapjunk, majd ezt varrjuk rá a fejre.


végül rávarrjuk a testalapra a gyapjúfilc testet is. a két anyag közé helyezzük a drótalapot, úgy hogy a feje kilógjon és a filcet pedig egyszerű öltésekkel összevarrjuk. A nyaknál fontos hogy a testanyaghoz és a sapihoz is hozzávarrjuk a ruhát.
sajna gyufásdobozt nem tudok hozzá mutatni, mert nálunk nincs itthon gyufa.érdemes azt is kidíszíteni szinespapírral vagy szines anyagokkal bevonni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails