2015. február 21., szombat

visszatekintés

Az utóbbi fél év babáit az elmúlt két napban töltöttem fel a blogra vissza dátumozva, így most erős késztetésem volt, hogy csináljak egy ilyen összefoglaló posztot is, hogy ne vesszenek el rögtön a süllyesztőben. A képekre kattintva az adott babához írt posztot találjátok.


   


2015. február 20., péntek

Hajnal


Hajnal 35cm-es waldorf baba, kézzel varrva, gyapjúval tömve.
Az volt a kérés, hogy lilás rózsaszínes színek és szőkésbarna haj. Az első kéréssel nem is volt gond, de szőkésbarna hajnak megfelelő természetes alapú fonalat egyszerűen nem találtam. Két kompromisszum közt választhattam: vagy választok egy tiszta gyapjú/pamut fonalat aminek színe nagyon nem olyan, vagy most az egyszer elfogadom, hogy műszál.
A műszál mellett döntöttem. Még így se tudtam egy fonal mellett letenni a voksomat, ezért összesen 3 féle fonalból készült a haj, ami szerintem nagyon jót tett neki.
nekem is biztos jót tett, hoyg átléptem a saját árnyékomon, de azért a jövőben sem tervezek műszálas anyagokkal dolgozni. Ezt a babát viszont így imádom ahogy van.


Cipőjét horgoltam. Hajpánt koronáját és pelerinjét gyapjú pulcsiból készítettem a virágok maradék selyemfecnikből készültek. Ruhája egy nyári szoknya átalakításával készült.
2015. február 18., szerda

kedves szarvasEgészen különleges kegyelem ha az ember lánya úgy vehet részt egy háromnapos képzésen, -  ahol a waldorf kézimunkaórák 6. osztályos anyagából éppen az állatvarrást tanulja - hogy előtte közvetlenül egy 4. osztályos ember- és állattan órán hospitálhat.
Maga a hospitálás önmagában valami egészen különlegeset ad, de így egészen kivételes élmény volt, hogy utána rögtön a két kezemmel is tapasztalhattam, amit előtte a szívembe felvettem.
Ez a kedves szarvas született ebből az élményből.


Az erdei tündér, aki közeli rokonságban áll egy spanyol moha nevű növénnyel, más indíttatásból készült(születésnapi ajándék lett), de ama rövid idő alatt amíg nálam lakott, igen jóban lett a kedves szarvassal.


 Csak azért nem engedtem el kedves szarvast a tündérrel, mert májusban még szereplése lesz a záróvizsgámon.
2015. február 13., péntek

Kata babája


Ő egy picike baba. Kb. 25cm , de lehet, hogy csak 20. Egyébként olyan mint a nagy öltöztetősek.
A ruháját horgoltam. A haja nem kibontható.
Kata felnőtt. A babácskát magának kérte, pontosabban a még mindig mélyen benne lakó gyermek Katának. Utolsó pillanatban készült el, éppen születésnapra, de még délelőtt is dolgoztam vele.
Nagyon szerettem ezt a munkát! :)

Related Posts with Thumbnails